Bron: Telesur 18 juli 2024 ~~~

President Maduro waarschuwde dat de extreem-rechtse oppositie een tragedie wil uitlokken om de stemintenties te veranderen.

Woensdagavond bevestigde de Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken Remigio Ceballos de explosie van een gaspijpleiding in de staat Anzoategui.

“Er heeft een explosie plaatsgevonden in een gaspijpleiding op de oude weg Cantaura-Anaco. Het eerste onderzoek wijst uit dat het incident het gevolg is van sabotage,” zei hij, en merkte op dat de explosie geen slachtoffers heeft gemaakt.

Functionarissen van de Bolivariaanse Nationale Politie (PNB), de Bolivariaanse Nationale Garde (GNB), het Directoraat-Generaal van de Militaire Contraspionage (DGCIM), brandweerlieden en de oliemaatschappij Petroleum of Venezuela (PDVSA) zijn op de plaats van de explosie.

“Er is een grondig onderzoek aan de gang om de daders te vinden,” zei Ceballos, die een video en foto’s deelde waarop de brand na de explosie te zien is.

Comenzó el sabotaje de la oposición venezolana en el Estado Anzoátegui explotando una tubería de Gas!!! pic.twitter.com/dnv7mpBtas – Alejandro Rondón (@ArondonFT) 18 juli 2024

De tekst luidt: “De Venezolaanse oppositie is begonnen met sabotage door een gaspijpleiding in de staat Anzoategui te laten ontploffen!!!”.

Maandag waarschuwde de Venezolaanse president Nicolas Maduro dat de extreemrechtse oppositie een noodsituatie wil uitlokken om de stemintenties te veranderen voor de presidentsverkiezingen waaraan hij en negen andere kandidaten meedoen.

“Ze zijn uit op een noodsituatie die de loop zal veranderen van wat er op 28 juli in Venezuela zal gebeuren. We moeten alert blijven,” zei hij tijdens een campagne-evenement in de staat Bolivar, die grenst aan Brazilië.

Topfoto: Gasleiding in brand, Anzoategui, Venezuela, 17 juli 2024. Foto: X/ @ImpactoVE